Područje naprednog razvoja. Zakon o teritorijalnom razvitku

Anonim

Teritoriji naprednog razvoja, čiji će popis biti naveden u nastavku, postali su još jedan pokušaj vodstva zemlje da slijedi kineski put. To uključuje stvaranje posebnih područja, takozvanih ekonomskih lokomotiva. Zatim razmatramo koja su područja naprednog razvoja u Rusiji i zašto su ona potrebna.

Image

Povijesna pozadina

Početkom 90-ih vlada je predložila popis područja prioritetnog razvoja. Međutim, kako povijest pokazuje, razvijeni programi nisu u potpunosti provedeni. Godine 1991. donesen je zakon koji regulira priljev stranih ulaganja u domaće gospodarstvo. Njezine odredbe utvrdile su određene povlastice za neke strane poslovne ljude. Pretpostavljeni su pojednostavljeni postupak registracije, smanjene porezne stope, dugoročni zakup po niskoj cijeni, bezvizni režim i smanjenje carinskih pristojbi. Od 1996. godine u zemlji je stvorena posebna ekonomska zona. Dakle, prva posebna zona je formirana u Kaliningrad regiji, drugi - u regiji Magadan. Za potonje, program je razvijen do 31. prosinca 2014. godine. Međutim, nema uspjeha u njegovoj provedbi. Također, donesen je zakon o posebnoj zoni unutar Bajkalsko-amurske željeznice. Sudbina programa također je nepoznata.

Početni razvoj

Od 17 specijalno stvorenih zona, samo je 6 uspjelo, a najproblematičnija su bila turistička područja. Kao što je navedeno od strane generalnog direktora JSC "SEZ" Tretyakov, to je zbog pogrešno odabrane metode. U stvari, ništa nije razgovarao s investitorom, nije mu dano pravo izbora mjesta za provedbu programa. Osim toga, lučke zone nisu aktivno razvijene. Stručnjaci sugeriraju da je to možda zbog oklijevanja samih regija da se uključe u njihovu promociju.

Image

Novi krug

Usprkos zastojima, nastavljena je evolucija posebnih zona. Trenutno se neke SEZ-ove mogu proširiti na regionalnu razinu. Posebne zone smatraju se vrlo fleksibilnim instrumentom za privlačenje financijskih sredstava u gospodarstvo. Tijekom predsjedanja Medvedeva, usvojen je zakon, čije odredbe reguliraju formiranje i funkcioniranje teritorijalnih razvojnih zona. Tako je uveden novi koncept. ZTR je dio subjekta u kojem se stvaraju povoljni uvjeti za aktivnost investitora. Svrha takvih zona bila je ubrzanje društveno-ekonomske formacije regije. Stvaranje poticajnog okruženja značilo je pružanje državne potpore investitorima. Međutim, prema programima je izgledalo nešto skromnije nego što je bilo predviđeno u nacrtu iz 1991. godine. Upravljanje takvim zonama trebalo je provoditi posebno formirana uprava. Trenutno je ZTR osnovan u 20 regija.

Četvrti pokušaj

U jednom od svojih govora pred Saveznom skupštinom, predsjednik Putin predložio je stvaranje teritorija prioritetnog razvoja. Dodao je popis već postojećih četvrti s brojnim lokalitetima. Istodobno je predsjednik istaknuo prioritetna područja. Daleki istok, koji je udaljen od središta, zaslužuje posebnu pozornost, rekao je. Među područjima koja zahtijevaju ulaganja, predsjednik je također nazvao Sibir, osobito Khakassia i Krasnoyarsk Territory. Predsjednik države također predložio uvjete zbog kojih teritorij naprednog razvoja će biti atraktivna za investitore. Posebice su razgovarali o petogodišnjim poreznim praznicima, povlaštenoj stopi odbitaka od osiguranja, pojednostavljenom postupku za prolazak kroz carinu, spajanju na elektroenergetsku mrežu i dobivanju građevinskih dozvola. Osim toga, potrebno je razviti jasan program u skladu s kojim će djelovati područje prioritetnog razvoja. Daleki istok zahtijeva izgradnju povezane infrastrukture. Ovaj zadatak provodit će odgovarajući Fond.

Koja je razlika između SEZ i TOR?

Područje naprednog razvoja, u skladu s propisima, ima nešto drugačiji status od posebne zone. Nije dopušteno stvaranje takvih područja u jednom lokalitetu. Kao takvo, teritorij prioritetnog razvoja od SEZ nema razlike. Možda se jedina razlika može smatrati trajanjem operacije. Dakle, posebna zona bi trebala djelovati 20 godina, 12 godina - teritorij prioritetnog razvoja.

Image

Bill: Opće informacije

Njegova je akcija usmjerena na uspostavu pravnog režima za područja koja se razmatraju. Normativno definirane mjere za potporu poduzećima-investitorima. Osim toga, Savezni zakon "o teritorijima prioritetnog razvoja" regulira sve ostale odnose koji se odnose na ta područja.

Uspostavljena definicija

Područje naprednog razvoja je područje Dalekog istočnog saveznog okruga, gdje su uspostavljeni posebni pravni režimi za poslovne i druge aktivnosti. Formiranje ove zone provodi se na teret federalnog i lokalnih proračuna, kao i drugih izvora. Posebnim zakonom utvrđuje se poseban postupak za formiranje teritorija prioritetnog razvoja. Primorski kraj dobiva poseban status. U skladu s tim utvrđuje se pravni status stanovnika i specifičnosti njihove komercijalne i druge djelatnosti.

Image

Pravni režim

Zakon o teritorijima za napredni razvoj utvrđuje:

  • Povlaštene cijene najma.
  • Poseban postupak za korištenje zemljišta.
  • Naknade za poreze i plaćanja osiguranja.
  • Poseban poredak državne kontrole, nadzor općine.
  • Preferencijalni način spajanja na različite infrastrukturne objekte.
  • Pružanje posebnih državnih usluga.
  • Korištenje režima slobodnog carinskog područja.
  • Mogućnost privlačenja na preferencijalni i ubrzani način stranog kvalificiranog osoblja.
  • Korištenje sanitarnih i tehničkih propisa na primjeru najrazvijenijih zemalja OECD-a.

Administrativni uređaji

Zakon o područjima za napredni razvoj uspostavlja posebne ovlasti za državne vlasti. Unutar okruga moraju djelovati posebni odjeli izvršnih i drugih tijela (Federalna porezna služba, Ministarstvo za izvanredna stanja, Ministarstvo unutarnjih poslova itd.). Zbog uspostave posebnog postupka, opća razina uprave regije bit će podignuta na primjeru sličnih zona u inozemstvu.

Image

prednosti

Od 2014. uveden je poseban porezni režim u regiji Irkutsk, Transbaikalia, Daleki istok i Burjatija. Planirano je smanjenje poreza na dohodak na 7%, poreza na dohodak - na deset. Štoviše, tijekom prvih pet godina to je trebalo učiniti nultom. Međutim, u ovom slučaju, stručnjaci su zabilježili neke kontroverze. Medvedev je posebno ukazao na poseban porezni režim, koji je trebao biti usmjeren na poticanje ne-roba izvoza. Nekoliko vladinih mjera, pak, utjecalo je na porez na vađenje ruda željeznih i obojenih metala, ugljena i zlata. U ovom trenutku ne postoji jedan smjer. To stvara određene mogućnosti za djelovanje "skupina utjecaja".

Prijenos poduzeća

Nakon Medvedev najavio jačanje ovlasti Ministarstva Istoka, ovaj odjel, uzimajući priliku, ponudio za prijenos na državu sve dionice Zaklade za razvoj Bajkalskog i Dalekog istoka regije. Zapravo, djeluje kao podružnica Vnesheconombank. Stoga bi prijenos dionica značio samo preraspodjelu sredstava. Istodobno, ministarstvo je iznijelo prijedlog za formiranje dodatnih institucija. Posebice su razgovarali o OJSC Dalekom Istoku, autonomnoj nekomercijalnoj organizaciji, Agenciji za potporu izvoza i ulaganja u FEFD i autonomnoj neprofitnoj organizaciji, Agenciji za razvoj radnih resursa.

Image

Kao rezultat toga, zajedno s navodnim zatvaranjem posebnih ekonomskih zona u regiji Magadan i Sovgavani u Habarovskom teritoriju, možemo primijetiti raseljavanje Ministarstva ekonomskog razvoja s teritorija Dalekog istočnog saveznog okruga. Raspoloživa sredstva bit će tako koncentrirana u rukama Ministarstva za orijentalni razvoj.

Obujam ulaganja i zaposlenosti

Za razvoj Dalekog istoka zahtijeva oko 3, 3 milijarde rubalja. Ta se brojka određuje za razdoblje do 2020. Od toga oko 170 milijardi str. za 2014. godinu. Stručnjaci su zabilježili početak borbe za sredstva dodijeljena u saveznom centru. Sama vlada daje prednost sadašnjem Ministarstvu istočnog razvoja. Međutim, neke velike tvrtke u državnom vlasništvu to vjerojatno ne žele. Jedna od planiranih mjera je zapošljavanje osoblja poduzeća pojedinačnih industrijskih gradova. Osobito se misli na zaposlenike Avtovaza. Osim toga, uvedeno je odlaganje vojske za stanovnike FEFD-a i građane koji su se tamo doselili.

nalazi

Teoretski, kako napominju stručnjaci, u provedbi svih, ili barem većine predloženih mjera, Dalekoistočna regija može se pretvoriti u fundamentalno različit teritorij od ostalih s posebnim administrativnim i poreznim statusom. Neki stručnjaci čak kažu da FEFD može postati ekvivalent Hong Kongu. Međutim, nije li jasno da li će se provoditi u praksi. Za sada ne postoje ni preduvjeti za bilo što slično pojmu "jedna država - dva sustava". Skeptici vjeruju da teritorij prioritetnog razvoja može ostati u planovima, kao što su nacionalni projekti, udvostručenje BDP-a i drugi neispunjeni programi.

Mišljenja i prijedlozi

Kao što je istaknuo M. Abyzov, vlada države namjerava se natjecati čak i s novoformiranim teritorijima naprednog razvoja u Koreji, Japanu i Kini. Na jednom od sastanaka Ministarstva predstavljen je novi koncept organizacije izvanproračunskog primitka sredstava u Transabajalskoj regiji i Dalekom istočnom saveznom distriktu. Na sastanku su govorili i znanstvenici. Predložili su poboljšanje razvoja istraživanja, formiranje terminala i tako dalje. Jedan od prijedloga istraživača doživio se kao gotovo revolucionaran. Konkretno, znanstvenici su govorili o stvaranju sredstava za razvoj Dalekog istoka i Sibira, u kojima bi se koncentriralo 20-25% ukupnog izvoznog profita izvađenih sirovina, a da ih ne bi prenosili na "centar". Ovu ideju izrazio je Vladislav Inozemcev. Kasnije je nominirana na sastanku vlade Igoru Slyunyaevu (ministru regionalnog razvoja).

Image

Stručnjaci su apsolutno opravdano napomenuli kako se za uspješno ispunjavanje postavljenih zadaća moraju usvojiti strateški konceptualni dokumenti. Serdy drugih prijedloga Ministarstva za regionalni razvoj zvučalo ideju o poboljšanju prometne mreže, za koje 300 milijarde rubalja je trebalo biti dodijeljeno. Osim toga, pozornost vladinih dužnosnika privukla je i regija Magadan. Tako je na njegovom teritoriju predloženo graditi luku bez smrzavanja (u Providence Bayu ili u samom Magadanu). U isto vrijeme, Ministarstvo prometa počelo je pripremati potrebne izmjene odredbi Poreznog zakonika. One bi trebale uključivati ​​naknadu troškova operatera luke, koja će se dogoditi u slučaju izgradnje lučkih kontrolnih točaka, što će znatno ubrzati rukovanje robom.

U zaključku

Unatoč prethodnim zastojima, danas vlada najavljuje jasnu namjeru da dovrši započeto. Zakonu o novim teritorijima još treba malo raditi. Međutim, već definira glavne aspekte koji se odnose na formiranje i daljnje djelovanje tih područja. Jednako je važna i aktivnost uprave izravno u Dalekom istočnom saveznom okrugu. Ona bi trebala biti usmjerena na promicanje i podupiranje državnih mjera. Kada svi zainteresirani odjeli i ministarstva, poduzetnici i građani rade zajedno, postoji veća vjerojatnost uspjeha u kraćem vremenu. Glavni zadatak danas, uz privlačenje ulaganja, jest osigurati stanovništvu rad. Da bi se to ostvarilo, potrebno je stvoriti optimalne uvjete rada u novim i postojećim poduzećima. Možda će biti potrebno uspostaviti dodatna državna jamstva za stanovništvo.

Zanimljivi članci

Francesco Arca: biografi dan filmografi

Russophobia - apa itu? Memerangi Russophobia

Danau Uyuni (rawa garam), Bolivia

Beretta 686: ulasan dan umpan balik