Kypros: väestö, ilmasto, alue

Anonim

Kypros on yksi Välimeren kauneimmista ja suosituimmista paikoista. Lievä ilmasto ja lumoava luonto antavat muille erityispiirteen. Kyproksen saaren tärkeimmät kaunottaret ovat meri, sininen taivas, kultaiset rannat ja vuosisatoja vanhat nähtävyydet. Ja mitä muuta saattaisi tarvita täydelliseen harrastukseen?!

Image

Yleistä tietoa

Manner-Aasia Kypros on kolmanneksi suurin saari Välimerellä. Se ei ole kovin rauhallinen. Tämä johtuu siitä, että Kypros on vuodesta 1974 lähtien Turkin hyökkäyksen vuoksi jaettu kahteen osaan - Kyproksen tasavalta ja Pohjois-Kyproksen Turkin tasavalta. Jokainen saaren osa on erotettu puskurivyöhykkeellä YK: n valvonnassa. Molempien tasavallan pääkaupunki sijaitsee Nikosiassa.

Kypros: väestö

Kyproksen kokonaisväestö on hieman yli miljoona ihmistä, joista 80% asuu Kyproksen tasavallassa ja 20% Pohjois-Kyproksessa.

Image

Kyproksen saarella väestö on sekava. Tämä johtuu saaren jakautumisesta ja liikkumisen houkuttelevuudesta. Kyproksen väestö (kansalaisuus): Yli 90% paikallisista on Kyproksen kreikkalaisia, loput väestöstä ovat brittiläisiä, venäläisiä ja armenialaisia. Kyproksen saaren pohjoisosassa väestö jaettiin Kyproksen turkkilaisiin, turkkilaisiin ja joihinkin muihin. Saaren viralliset kielet ovat kreikka ja turkki. Kyproksen tasavallassa väestö puhuu erinomaista englantia.

Miten päästä sinne

Useimmat turistit ja kävijät saapuvat saarelle lentokoneella. Kyproksella on kaksi kansainvälistä lentoasemaa, jotka sijaitsevat Larnakan ja Paphoksen kaupungeissa.

Kyproksen turkkilaisen osan lentokenttää kutsutaan Ercaniksi. Sitä ei tunnusteta kansainvälisesti. Tästä huolimatta se vie joitakin lentoja ulkomailta.

Voit myös purjehtia Kyprokseen lautalla. Erityisesti saarella on lauttaliikenne Kreikan satamakaupungin Piraeuksen kanssa, Kreetan ja Rodoksen saarten kanssa, Egyptin Port Said, Israelin Haifa ja Ankockoy Italiassa. Kyproksen tasavallan suurin satama sijaitsee Limassolin kaupungissa, josta lähtevät lautat, kauppalaivat ja risteilyalukset.

Ilmasto- ja sääolosuhteet

Image

Ilmasto on subtrooppinen, jossa on melko kuumia ja kuivia kesät, lämpimät ja leudot talvet. Jopa talvella lunta löytyy vain vuoristossa.

On parasta tulla Kyprokseen sesonkiaikana - kesällä tai syyskuussa, jolloin vahva kesälämpö on kulunut, mutta meri on edelleen lämmin. Miellyttävin kesäsää on saaren rannikkoalueilla.

kaupungit

Aya Napa on nuori ja hauska lomakeskus, jossa on vilkas yöelämä. Ihana loma täällä tarjoavat Kyproksen parhaat hiekkarannat, kaunis meri ja paikallinen vesipuisto.

Larnaca on saaren 3. suurin kaupunki. Tämä on melko tunnettu ja suosittu Välimeren lomakeskus.

Limassol on Kyproksen pääkaupunki pääkaupunkiseudulla ja monien suurten globaalien yritysten toimipisteissä.

Paphos on yksi Kyproksen vanhimmista kaupungeista. Siinä on monia nähtävyyksiä.

Protaras on nuori ja kehittyvä lomakeskus, joka sijaitsee saaren kaakkoisosassa. Kaupunki on rauhallinen eikä ole täynnä.

Nikosia on Kyproksen pääkaupunki, joka sijaitsee saaren keskustassa.

Kyrenia on vanha kaupunki saaren pohjoisosassa, osa Pohjois-Kyproksen turkkilaista tasavaltaa. Kaupunki on suosittu turistien keskuudessa monista rannoistaan ​​ja mielenkiintoisista nähtävyyksistään.

Helpottaa kielten esteen turisteiden elämää Kyproksen saarella. Saaren asukkaat ovat kreikkalaisia ​​ja turkkilaisia, mutta monet puhuvat englantia sujuvasti.

nähtävyydet

Image

Kypros oli kerralla monien historiallisten saavutusten keskipiste, ja saaren aluetta ei kehittänyt yksi ainoa sivilisaatio, joka sai aikaan tuhansia arkeologisia jälkiä saaren kartalla. Kyproksen museoissa tai kirkoissa on paljon erilaisia ​​arkkitehtonisia rakenteita eri aikoina ja muita historiallisia esineitä.

Suuri määrä historiallisia monumentteja on pysynyt koko saarella, ja se houkuttelee monien matkailijoiden huomion.

Kyproksessa voit löytää siirtokuntien jäännökset kivikauden jälkeen - tämä on muinaiset roomalaiset teatterit ja bysanttilaiset temppelit, luostarit ja ristiretkeläiset linnat ja paljon muuta. Kaikki tämä rikkaus määrittää saaren ainutlaatuisen tunnelman, jossa yhdistyvät kauneus ja rauha, antiikin kulttuuri ja modernisuus.

Liikkuminen ympäri maata

Kypros on melko pieni saari, joten jotkin liikennemuodot eivät ole paikalla. Siten rautatieliikenne lopetettiin viime vuosisadalla.

Image

Linja-autoliikenne ei ole kovin kehittynyt.

Korvaus on melko kehittynyt taksijärjestelmä. Kyproksessa on 3 taksityyppiä: keskusta, kate ja kylä.

Vuokrata auto voi henkilöille, joilla on kansainvälinen ajokortti, 25–70-vuotiaat, ja heillä on kokemusta ajo 3 vuotta. Joissakin yksityisissä yrityksissä on vähemmän vakavia vuokrasopimusehtoja.

keittiö

Paikallinen keittiö on erinomainen esimerkki Välimeren kulinaarisista perinteistä. Kreikkalaisesta ja turkkilaisesta keittiöstä ruoanlaitto oli tavallista grilliä tai paksujen keittojen ja hautojen muodossa. Mutta toisin kuin turkkilainen keittiö, paikallinen ruoka on vähemmän mausteinen. Kypros on vaikuttanut myös italialaiseen ruokaan, josta tuli ruoanvalmistusaineita minttua, kanelia, basilikaa, korianteria, arugulaa. Currya ja inkivääriä käytetään myös Kyproksessa. Yleisesti voidaan erottaa hallitseva itämainen vaikutus, joka koostuu makeiden ruokien läsnäolosta, jossa on paljon mausteita ja öljyjä.

Usein täällä on syöty tuoreita vihanneksia ja hedelmiä. Kyproksen lihan ruokalajit ovat hyvin suosittuja paikallisten keskuudessa.

Yleisin ruokalaji on meze, joka löytyy jokaisesta saaren ravintolasta. Meze on sekoitus erilaisia ​​kylmiä ja kuumia alkupaloja. Kyproksen keittiöön ei ole parempaa tapaa tutustua kuin meze. Kyproksen sivuvälineenä he syövät yleensä riisiä, pastaa ja palkokasveja.

Image

Jälkiruoaksi käytetään yleensä baklavaa tai lokumia. Kyproksen suosituin juoma on viini. Niille, jotka rakastavat vahvempia juomia, on Zivania - kylän rypäleen vodka. Kyproslaiset rakastavat myös kahvia.

Hinnat Kyproksessa ravintoloissa, jotka ovat hieman eurooppalaisia. Aamiaisen hinta yhdelle henkilölle 5 eurosta, lounasta tai illallista 10 eurosta.

hankinta

Kyproksen tärkeimmät ostot ja matkamuistot ovat yleensä tavarat ja tuotteet, jotka ovat perinteisesti osa tämän saaren ainutlaatuista kulttuuria. Näitä ovat korut, paikalliset viinit, oliiviöljyt ja käsityötuotteet. Lisäksi kannattaa ostaa paikallisia nahkatavarat - laukut, lompakot, lompakot, kengät ja päällysvaatteet. Kyproksen korkealaatuisten nahkatavaroiden hinnat voidaan kutsua demokraattisiksi. Esimerkiksi nahkahihnan hinta 10 eurosta, laukut 35 eurosta.

No, kielitaidon puuttuminen Kyproksen saarella (jo mainittujen asukkaiden kieli) auttaa tekemään erinomaisen ostoksen.

Lomat

Pienissä kylissä on säilytetty monia vanhoja tapoja ja rituaaleja, joita on erityisesti nähty joulun, uudenvuoden, pääsiäisen aikana. Kreikan ortodoksiselle kirkolle pääsiäisenä on vuoden tärkein loma.

Myös Kyproksen asukkaat juhlivat monia kansallisia vapaapäiviä, paikallisia tai kausiluonteisia. Vuosittain syyskuussa järjestettävä Limassolin viinifestivaali on täällä erittäin suosittu. Se kestää useita päiviä ja sisältää paikallisia viininmaistajaisia, konsertti- ja teatteriesityksiä, laulajia ja tanssijoita.

Paikalliset tavat ja käytännöt

Saaren väestö on vuosisatojen ajan sisältänyt Kyproksen kreikkalaiset ja turkkilaiset. Näiden kansojen kulttuurit eroavat toisistaan ​​ja säilyttävät edelleen erityispiirteensä elämäntapaansa ja uskonnollisiin näkemyksiin. Kreikkalaiset kreikkalaiset ovat kreikkalaisen kulttuurin perillisiä, mutta pitkään oleskelleensa englantilaisella suojelulla he ottivat osaa eurooppalaisille ominaisia ​​elämän piirteitä. Saarella on vasemmanpuoleista liikennettä, ja englanti on käytännössä maan toinen kieli ja ensimmäinen ammatillisissa liikesuhteissa. Kyproksen kreikkalaiset tunnustavat ortodoksisuuden (islam hallitsee pohjoisessa, saaren turkkilaisessa osassa).

Image

Maassa ei ole vahvoja rajoituksia matkailijoille. Nykyisten palvontapaikkojen aikana kirkkojen ja luostareiden tulisi kiinnittää huomiota vaatteiden muotoon. Naisilla tällaisissa paikoissa on suositeltavaa pukeutua pitkiin hameihin, hartioihin, jotka peittävät hartiat, ja miehiä pukeutumaan housuihin.

Kesäisin paikalliset menevät "siestaan" - iltapäivällä levinneeksi kello 13.00-16.00. Keskiviikkoisin ja lauantaisin kaikki kaupat ovat avoinna vain lounasaikaan asti.

johtopäätös

Tämä saari on todella yksi parhaista paikoista unohtumattomalle lomalle. Aurinko, Kypros, meri, kultaiset rannat - nämä sanat yhdistyvät aina muistoihin paratiisilomasta tällä ihanalla saarella.

Mielenkiintoisia artikkeleita

Yleisin käärme Rostovin alue

Raa'an maaperä: ominaisuudet, edut, haitat, kasvit

Bortnikov Denis Aleksandrovich: elämäkerta ja ura

Colossal squid: kuvaus, koko, valokuva