Administratieve afdeling van Moskou: kenmerken van het gemeentebestuur, de meest en minst bevolkte districten

Anonim

Moskou, de hoofdstad van de Russische Federatie, is de grootste stad van Europa. Vanaf 2017 wonen 12, 3 miljoen mensen in deze stad. En dit is zonder rekening te houden met het enorme aantal illegale werknemers uit naburige republieken. De administratieve afdeling van Moskou is moeilijk, vanwege de speciale status van de stad en een groot aantal mensen. Het kreeg zijn huidige uiterlijk na de hervormingen van 1991, toen de districten werden samengevoegd tot districten.

Image

Organisatie van de gemeentelijke overheid

Moskou is het politieke en economische centrum van de Russische Federatie. Daarom moet de gemeentelijke overheid in de hoofdstad tot in het kleinste detail worden doordacht. De administratieve afdeling van Moskou omvat districten, districten en nederzettingen. Het nieuwe systeem werd geïnstalleerd in overeenstemming met de hervormingen van 1991. Vóór de ineenstorting van de Sovjetunie omvatte de administratieve afdeling van Moskou 33 districten. Allemaal waren het relatief autonome eenheden en konden ze onafhankelijk het verloop van hun sociaaleconomische ontwikkeling kiezen. Na de ineenstorting van de USSR werd een dergelijk systeem echter als ineffectief erkend.

De hervorming van het zelfbestuur in 1991 was bedoeld om de problemen op te lossen die gepaard gaan met de toegankelijkheid van macht en controle over de ontwikkeling van territoria. Als gevolg hiervan werden 10 districten toegewezen. Ze omvatten de bestaande gebieden, waarvan er vele voorheen waren verdeeld in verschillende kleinere. De prefecturen zijn uitgegroeid tot de belangrijkste uitvoerende instantie in de administratieve districten, in de districten - de administratie. Er wordt aangenomen dat het nieuwe drielagemanagementsysteem de coördinatie heeft verbeterd en overheidsinstanties dichter bij de omwonenden heeft gebracht. Van 1991 tot 2017 werden nog twee districten gevormd. Dus zijn er vandaag 12, waaronder 125 districten. In de loop van het project om het grondgebied van de hoofdstad in 2012 uit te breiden, werden ook nederzettingen toegewezen. Tot op heden, hun 21.

Image

Zuidelijke wijk

Het is de thuisbasis van de meeste Moskovieten. De bevolking van het zuidelijke district is vanaf 1 januari 2016 1.774 miljoen inwoners. Per gebied is het alleen op de vijfde plaats. Het wordt begrensd door het Bitsevsky-woud, de valleien van de rivieren Kotlovka en Moskou en Leninsky Prospect. Als we de administratieve verdeling van Moskou door districten beschouwen, omvat het Zuiden 16 districten. Op zijn grondgebied is er een groot aantal onderzoekscentra en industriële ondernemingen. Deze wijk wordt beschouwd als de meest comfortabele in Moskou. Er zijn talloze parken en pleinen waar inwoners van de hoofdstad graag ontspannen. Er zijn ook lokale natuurmonumenten. Onder hen zijn Arshanovsky, Tsaritsyn Park en Zagorje. Ook op het grondgebied van het zuidelijke district zijn er architecturale monumenten, reservaten, orthodoxe kerken en musea.

oosten

Als we de administratieve afdeling van Moskou beschouwen, staat dit district op de tweede plaats in de bevolking. Het is de thuisbasis van 12, 16% van de Moskovieten of 1, 555 miljoen mensen. Per gebied staat hij op de derde plaats. Dit district beslaat 154, 84 vierkante kilometer of 6, 13% van de hoofdstad. Het is beperkt tot de ringweg Moskou, de spoorwegverbinding Losiny Ostrov, Ryazan en Yaroslavl. Dit is een van de meest milieuvriendelijke wijken. Er zijn veel groene ruimtes en parken. De wereldberoemde markt Cherkizovsky bevindt zich in het oostelijke district.

Image

Southwest

Op de derde plaats in de bevolking dit district. Het aandeel in het totale aantal inwoners van de hoofdstad is 11, 52%. Gezien de administratief-territoriale verdeling van Moskou, is het onmogelijk om niet de aandacht te vestigen op het gebied dat door elk district wordt bezet. Door deze indicator, Zuid-West op de achtste plaats. Hier zijn veel industriële bedrijven gevestigd met stadswaarde. Bijvoorbeeld de plant "Cheryomushki", die zich bezighoudt met de productie van bakkerijproducten en zoetwaren. Zuidwest is ook rijk aan culturele objecten.

Image

Novomoskovsk

Overweging van een dergelijke kwestie als de administratieve afdeling van Moskou zou onvolledig zijn zonder rekening te houden met de kenmerken van de dunst bevolkte districten. Op de voorlaatste plaats van deze indicator - Novomoskovsk. Per gebied staat het op de tweede plaats. Deze wijk werd gevormd in de loop van het project om de hoofdstad in 2012 uit te breiden. Het heeft 11 nederzettingen. De administratieve afdeling van de stad Moskou omvat vandaag drie soorten onderwerpen. Op het moment van de overgang in de districten Novomoskovsk en Troitsky is er een algemene prefectuur. Er wordt van uitgegaan dat het centrum van de eerste stad Moskou zal zijn in de toekomst. Tegenwoordig bevindt de algemene prefectuur zich in Troitsk. Ongeveer honderd ondernemingen zijn actief in het district. Een van de belangrijkste attracties van Novomoskovsk zijn de landgoederen Izvarino en Milyukovo, de kerk van St. Johannes de Doper en het orthodoxe kruis in Shcherbinka.

Image

Drievuldigheid

Deze wijk staat qua aantal inwoners op de laatste plaats. Het is de thuisbasis van minder dan 1% van de Moskovieten. Net als de vorige, werd deze in 2012 gevormd. Qua bezet gebied staat Troitsky voorop. Het aandeel in het totale grondgebied van de hoofdstad is 42, 92%. De belangrijkste stad van het district is Troitsk, dat de status van een wetenschappelijke stad heeft. Hier zijn 10 onderzoekscentra. Ongeveer 5 duizend inwoners van deze stad werken op het gebied van wetenschap. Het hoge opleidingsniveau van de lokale bevolking zorgt voor een groot aantal culturele evenementen in Troitsk. De prioriteit is de bouw van de campus van de Hogere Economische School. In de toekomst wordt een intensieve groei van de bevolking van de stad en het district als geheel verwacht vanwege de ontwikkeling van de wetenschappelijke en educatieve sfeer.

Interessante artikelen

De farligste byer i verden: Vurdering, beskrivelse, historie og interessante fakta

Rickshaw er en populær transport i Asien.

Snakehead - en fisk, der flytter let på land

Mest populære europæiske navne til drenge