Nevinnomyssk: yrityksen kaupungin väestö ja historia

Anonim

Jopa kemian laitos ei voinut pilata tämän kaupungin viehättäviä maisemia ja etelämaisemaa. Nevinnomyssk pakeni onnellisesti useimpien venäläisten yhden teollisuuden kaupunkien surullisesta kohtalosta. Ja vaikka kaupunkien muodostava yritys "Nevinnomyssky Nitrogen" ei ole pitkään ollut julkinen omaisuus, mutta Nevinnomysskin väestö ei ole erityisen huono vain sen työn vuoksi.

Yleistä tietoa

Kaupunki sijaitsee Stavropolin ylängöllä Ciscaucasiassa, 55 km etelään alueellisesta keskustasta. Nevinnomyssk rakennettiin Kuban-joen ja siihen juoksevan Big Zelenchuk -joen rannoille. Tässä alkaa Nevinnomyssky-kanava, joka toimittaa vettä Kubanista Bolshaya Yegorlykille.

Image

Nevinnomyssk - alueellinen alisteinen kaupunki. Se on merkittävä liikennekeskus: Rostoviin, Mineralnye Vodiaan, Karachay-Cherkessiaan on rautatie ja moottoritiet. Alueen ilmasto on suotuisa elämälle, jolle on ominaista leudot talvet ja kuumat kesät. Viehättävät metsät, puistot, jotka on istutettu jokien varrella, ovat yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä ja kansalaisten suosittu lepopaikka.

Nimen alkuperä

Kaupungin nimen alkuperä on useita versioita, jotka on nimetty joen mukaan pankeissa, joista se on rakennettu. Erään heistä, Venäjän sotilashistorioitsija V. A. Potto, kertoi yli 100 vuotta sitten Mozdokin arkistosta 1784, jossa kirjoitettiin, että pieni Kubaniin virtaava joki käskettiin kutsumaan Innocentiksi. Koska edellinen nimi, jonka täällä asuneet kasakit ja sotilaat antoivat, oli siveetön.

Moderni tutkija V. A. Kolesnikov monografiassa "Innocent Capein menneisyys" viittasi siihen, että P. S. Potemkin antoi paikan nimen modernin kaupungin yläpuolella olevalle vuorelle. Nogaissa vuoren nimi on Aryuv-kyz, joka tarkoittaa "kaunista tyttöä". Legendan mukaan paikallinen prinssi antoi kauniin tyttärensä kuuluisalle sankarille, jota tyttö ei rakastanut. Eräänä päivänä hän ryntäsi kalliolta. Sitten ihmiset kutsuivat tätä paikkaa Innocent Cape. Kaunis ja traaginen versio, kuten suurin osa Nevinnomysskin väestöstä.

Historia

Image

Stavropolin laskeutumisen jälkeen Venäjän keisarikuntaan rakennettiin etuvartio, jota myöhemmin kutsuttiin Innocentiksi, hallitsemaan fordia. Vuonna 1825 perustettiin Nevinnomysskajan kylä. Uuden maan suojelemiseksi Circassien hyökkäyksiltä muualta Venäjältä peräisin olevat kasakit siirrettiin asuinalueelle. Vuoteen 1833 mennessä kasosrykmentti numeroitiin jo 12 sataa. 1800-luvun jälkipuoliskolla kylälle laitettiin rautatie, teollisuus alkoi kehittyä.

Vallankumouksellisten mullistusten jälkeen kylä alkoi kehittyä nopeasti vuonna 1929, jolloin siitä tuli V. I. Leninin niminen kollektiivitalo. Vuonna 1939 (19. lokakuuta) se muutettiin Nevinnomysskin kaupunkiin. Elokuun 1942 ja tammikuun 1943 välillä oli saksalaisten joukkojen miehitys. 60-luvulla Nevinnomysskaya GRES, Nevinnomysskyn typpilannoitelaitos ja muut teollisuusyritykset alkoivat työskennellä kaupungissa. Vuonna 2001 valvoi maan vanhin lannoitevalmistaja EuroChem-ryhmälle.

talous

Image

Kaupunki on tunnettu vakaa sosioekonomisesta tilanteesta, vuodesta 2017 lähtien sitä on pidetty yhtenä parhaista monotowneista Venäjällä. Viime vuonna luotiin kehittyneen alueen alue, jolla vähennettiin Nevinnomysskin väestön riippuvuutta kaupungin muodostavan yrityksen työstä.

Kaupungin tärkein yritys on kemiallinen tehdas "Nevinnomyssky Azot", jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1954. Vuonna 1962 ensimmäinen tuote vapautettiin - ammoniakki. Laitos tuottaa laajan valikoiman mineraalilannoitteita. Muita suuria yrityksiä ovat kotitalouksien kemialliset laitokset, kattilat ja jäähdyttimet. Nevinnomysskaya GRES tarjoaa kaupungin sähköä.

Väestö ennen vallankumouksellista aikaa

Image

Neljän vuoden kuluttua Nevinnomysskajan kylän perustamisesta asui siinä 1498 ihmistä. Vuonna 1844 Nevinnomysskin väkiluku oli 2025 henkeä. Tämä johtui pääasiassa Khoperin ja Volgan kasvien uudelleensijoittamisesta suojelemiseksi Abrekin hyökkäyksiltä. Seuraavina vuosina asukkaiden määrä kasvoi luonnollisen kasvun vuoksi. 1800-luvun viimeisellä vuosikymmenellä asukkaiden määrä kasvoi nopeasti ja oli 1871 ihmistä. Tähän mennessä oli mahdollista poistaa soturiurheilijoiden hyökkäykset, rautatie rakennettiin, rakennettiin ensimmäiset tehtaat. Nevinnomysskin väestö lisääntyi Venäjän keskialueilta tulevan väestön virran vuoksi. Viime vuoden aikana ennen ensimmäistä maailmansotaa kylässä asui 15 293 ihmistä. Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1915, väestö laski 13 057 ihmiseen. Suurin osa urospuolisista kasakilaisista lähetettiin taistelemaan.

Väestö nykyaikana

Image

Ensimmäiset vallankumouksen jälkeiset vuodet Nevinnomysskin väestö selviytyi sisällissodasta, tukahduttamisesta, nälästä ja kollektiivisuudesta. Yhteistilalla. Vuonna 1939 kylässä järjestetty Lenin asui 23 600 ihmistä. Sodanjälkeisinä vuosina väestö alkoi kasvaa nopeasti maan muiden alueiden alueelta tulevien ihmisten rakentamisen ja teollisuusyritysten vuoksi. Vuonna 1959 Nevinnomysskin väkiluku oli 39 806 henkilöä. Vuonna 1970 asukkaiden määrä ylitti ensimmäistä kertaa 80 000 (85 067).

Kemiantehtaan rakentaminen ja suunnittelukapasiteetin saatavuus edellyttivät muiden Venäjän alueiden työvoimavarojen osallistumista. Vuonna 1975 asukkaiden määrä oli ensimmäistä kertaa 100 000. Väestö jatkoi kasvuaan jopa vaikeissa 90-luvuissa vuoteen 1998 saakka, jolloin määrä oli 133 802 asukasta. 2000-luvulla Nevinnomysskin väestö väheni vähitellen, lukuun ottamatta vuosia 2015-2016, kun se kasvoi hieman. Viimeisimpien 2018 tietojen mukaan kaupungissa asuu 117 446 asukasta. Suurin väestö etnisen koostumuksen mukaan: enemmistö on venäläisiä - 89, 90%, sitten ukrainalaisia ​​- 1, 99%, armenialaisia ​​- 1, 84%.

Mielenkiintoisia artikkeleita

Penduduk Jepun. Krisis dan jalan keluar darinya

Apakah latar belakang radiasi di Moscow?

Apa inovasi? Contoh, jenis inovasi

Enjin K20A: ciri dan ulasan