Kambarsky District: historia, väestö ja muut tosiasiat

Anonim

Kambarskin alue on Udmurtin tasavallan (Venäjän federaatio) hallinnollinen-alueellinen yksikkö ja kunta. Tietoja sen maantieteellisestä sijainnista, historiasta ja väestöstä on kuvattu tässä materiaalissa.

Image

Maantieteellinen sijainti ja luonnonvarat

Kambarskin hallinnollisen alueen perustamispäivä on 1924. Kambarskin alue sijaitsee tasavallan kaakkoisosassa. Sen pinta-ala on 672, 62 neliökilometriä. Niiden paikkakuntien joukossa, joiden kanssa se rajoittaa, Sarapulskin alue erottuu Koillis-alueesta Permin alueen kanssa Kaakkois-Baskkostostanin tasavallan kanssa. Ja raja-alueen eteläosassa Udmurtian Karakulinskin piirin kanssa. 55% piirin alueesta on metsiä. Havupuu- ja lehtipuun lajit ovat yleisiä. Metsille on ominaista erilainen kasvien ja eläinten elämä.

Image

Hieman historiaa

Nämä paikat olivat alun perin satama eri kansakunnille. Oletetaan, että alue on nimeltään Kambarka velvollinen turkkilaiselle kielelle. Sitä antoivat täällä asuneet baskilaiset, jotka kutsuivat aluetta "Kambarsky Aimak" paikallisen joen joen kunniaksi.

Kambarkin hallintokeskuksen historia liittyy tunnetun kaivosyhtiön Akinfiy Nikitichin nimeen, joka kuuluu Demidovin varakkaaseen perheeseen. Hän aloitti Kambarka-joen rautavalimon rakentamisen. Vuonna 1761 he alkoivat rakentaa tehtaan patoa. Tärkeimmät rakennustyöt saatiin päätökseen kuusi vuotta myöhemmin, vuoteen 1767 mennessä. Tästä hetkestä lähtien luetaan modernin kaupungin historia.

Piirin symbolit

Lipulla on kolme vaakasuoraan ulottuvaa raitaa - vihreä, keltainen ja sininen. Vihreä väri on näiden paikkojen metsien vaurauden symboli; sinisen veden resurssit. Niiden väliin kulkeva keltainen väri on samanlainen kuin Demidov-perheen sukuvarsiin painettu elementti. Keltaisen kaistaleen vasemmassa osassa näkyy suuri kirjain K. Toinen alueen symboli on tunnus.

Image

Paikallishallinto

Aluehallintoviranomaisten toiminta perustuu peruskirjaan. Paikallishallinnon rakenne koostuu:

  • Piirin edustajisto.
  • Kunnan johtajat - piirin korkein virkamies, joka valitsee neuvoston jäsenten keskuudesta. Tähän mennessä Kambarskin piirin johtajan tehtäviä hoitaa Alexander Poddubsky.
  • Kunnan hallinto - kunnan toimeenpano- ja hallintoelin. Piirihallinnon johtajan nimittäminen perustuu kilpailun tuloksiin. Kambarskin piirin hallintojohtajan tehtävän hoitavat tänään Nadezhda Vladimirovna Klimovsky.

Kambarskin piirin väestö

Asukkaiden määrä - 17, 2 tuhatta ihmistä. Noin 60% heistä asuu suurimmalla asuinalueella ja ainoalla alueella - Kambarkan kaupungissa. Muiden asuinpaikkojen joukossa: Kama, Sholya, Ershovka (kylät), Nižni Armyaz (kylä). Kansallisessa kokoonpanossa hallitsee venäjänkielinen väestö. Myös alueella elävät tatuurit, udmurtit.

Kambarskin alue voi olla ylpeä asukkaistaan, joista voidaan kutsua myös Anna Kuzminykh (Michkova). Hän oli kuninkaallisen perheen palvelija, joka työskenteli Ipatiev-talossa ennen kuolemaansa. Makar Iosifovich Volkov, udmurtilainen kirjailija, joka asui Kambarkassa jonkin aikaa, toimi satamakoneena.

Sosiaalinen ala

Piirin koulutusjärjestelmään kuuluu kaksitoista koulua, joista kahdeksan on toissijaista, kolmetoista esikouluopetusta.

Image

Lääketieteellisen hoidon tarjoamiseen osallistui CRH, kaksi paikallista sairaalaa, kuusi FAP: ia. Olemassa olevista kulttuurilaitoksista on yksitoista kulttuurikeskusta (sama määrä sisältää myös klubeja), kirjastot (niiden lukumäärä on yhtä suuri kuin yksitoista). Lapset opiskelevat musiikkikoulussa. Ja tietenkin on mainittava paikallinen historiallinen historiallinen museo, joka esittelee piirin historiaa, sen kulttuuria, tietoa luonnonvaroista, kertoo talouden piirteistä. Museo perustettiin vuonna 1964. Paikalliset historioitsijat aloittivat löytöjä. Tämä on tasavallan vanhin alueellinen museo. Alue on kuuluisa monista merkittävistä monumenteista. Esimerkiksi Valyay-polku ja Kamskaya-harja.

Mielenkiintoisia artikkeleita

Penduduk Jepun. Krisis dan jalan keluar darinya

Apakah latar belakang radiasi di Moscow?

Apa inovasi? Contoh, jenis inovasi

Enjin K20A: ciri dan ulasan